2012. április 22., vasárnap

Háromszéki Közösségi Kártya

A Közösségi Kártya egy törzsvásárlói kártya, amely hangsúlyt fektet a helyi közösség támogatására. A Közösségi Kártya használatakor a vásárlót 1% kedvezmény illeti meg a vásárolt értékből. A kedvezményhez a partner üzlet még ugyanennyit hozzátesz és ezzel támogatja a Háromszéki Közösségi Alapítvány közösségi programjait.
Gyakorlati tudnivalók:
  • A Közösségi Kártyát csak akkor lehet használni, ha már előzőleg az igénylő kitöltött egy űrlapot.
  • Amennyiben hiányos az űrlap, a Kártya nem aktiválható.
  • A kártya érvénybe lépése a nyilvántartásba vételtől számítottan egy napon belül megtörténik.
  • A kártya csakis készpénz és bankkártyás kifizetés esetén használható.
  • Fizetéskor először a kártya beolvasása történik meg, majd azután következnek a megvásárolandó termékek.
  • A rendszer automatikusan 1% kedvezményt számol a vásárlónak, ezt az üzletlánc további 1%-kal növeli, ami egy közösségi alapba kerül.


A Háromszéki Közösségi Alapítvány egy, az ARC (Asociatia pentru Relatii Comunitare) és a Partnerségért Alapítvány által koordinált országos program keretén belül jött létre 2010-ben, helyi kezdeményezésre. Tizenegy alapító hozta létre, értelmiségiek, vállalkozók és civil szervezeti képviselők Kovászna megyéből. Hasonló alapítványok jöttek létre Kolozsváron, Székelyudvarhelyen és Gyulafehérváron, kilátásban van a közeljövőben még további három létrehozása Konstancán, Jászvásáron és Székelykeresztúron, az utóbbi mint a székelyudvarhelyi alegysége, önálló arculattal.
Közösségi alapítványok működnek szerte a világon. Feladatuk az ésszerű pénzgazdálkodás, a helyi erőforrások célirányos felhasználása a közösség javára. A közösségfejlesztés legmagasabb szintű formáját jelenti.
A Háromszéki Közösségi Alapítvány küldetése a háromszéki emberek életének jobbá tétele az erőforrások mozgósításával és fejlesztésével, a helyi és regionális közösségi kezdeményezések megvalósítása érdekében. Lehetővé teszi, hogy különböző konstrukciók által a hasznosulható pénzek a lehető legjobban felhasználásra kerüljenek, és hosszútávon fejlesztési alapot biztosítsanak a közösség számára.

A Háromszéki Közösségi Alapítvány oldala :
http://www.hka.ro/